Huurgeschillen, vastgoedrecht en mede-eigendom

;

Wij beseffen het niet altijd, maar vastgoed maakt deel uit van ons dagelijks leven, zowel voor professionelen (bouwpromotor, vastgoedmakelaar, syndicus, rentmeester, …. ) als voor particulieren (bouwheer, eigenaar, (ver)huurder, mede-eigenaar, …).

Immers hebben wij allemaal een dak boven ons hoofd nodig en is het algemeen geweten dat de Belg wordt geboren met een baksteen in zijn maag.

Het is echter niet altijd gemakkelijk een weg te vinden in de complexe regelgeving, zeker niet voor huurovereenkomsten waarvoor de regels verschillen van gewest tot gewest.

Ben je een (ver)huurder, dan kunnen wij jou bijstaan en adviseren voor het opstellen en nalezen van huurcontracten.
Word je als verhuurder geconfronteerd met een huurder die zijn huur niet betaalt, of als huurder met een verhuurder die nalaat iets te doen aan bijvoorbeeld vochtproblemen of een verwarmingsinstallatie die niet functioneert, dan zoeken wij met jou naar een efficiënte oplossing: eerst minnelijk en als dat niet lukt zo nodig via het Vredegerecht.

Ook bij de aankoop of verkoop van een woning komt heel wat kijken. Zowel professionelen als particulieren kunnen op ons beroep doen om overeenkomsten op te stellen, na te lezen of hen te begeleiden bij discussies en geschillen. Ook hier staat de bemiddeling bij ons voorop.

Gaat het om de bouw van een woning, dan is een goede samenwerking tussen de bouwheer, aannemer, bouwpromotor en architect heel belangrijk. Vaak moet er snel ingegrepen worden als er zich problemen voordoen tijdens de bouwfase of na de oplevering van de werf.

Wij geven jou praktijkgericht advies en leveren bijstand waar nodig.

Wist je dat 1/3e van de Belgische bevolking in een appartementsgebouw woont en het aandeel hiervan in de toekomst nog zal toenemen ? Wanneer je een appartement aankoopt, word je immers niet alleen eigenaar van het appartement op zich, maar heb je ook een aandeel in de gemeenschappelijke delen (inkomhal, lift, trappen, tuin, …) en ga je deel uitmaken van een gemeenschap.

Als je niet wijs geraakt uit de complexe regelgeving van het mede-eigendomsrecht, dan kan je bij ons terecht. Wij kunnen jou bijstaan of vertegenwoordigen op de algemene vergadering. Zo nodig starten wij een gerechtelijke procedure op om de vernietiging te vragen van een beslissing die op de algemene vergadering werd genomen, om te vragen dat bepaalde werken worden uitgevoerd, …

Ook voor de syndicus is het een uitdaging om de Vereniging van Mede-Eigenaars te beheren en de talrijke voorschriften en procedures correct op te volgen. Wij zorgen voor een advies op maat van de Vereniging van Mede-Eigenaars en bieden de nodige begeleiding aan bij een eventuele procedure.

Huurgeschillen

Ook huurovereenkomsten vormen een belangrijke bron van burgerlijke geschillen. Wij adviseren en begeleiden je bij:

Betaalt je huurder niet? Een aanslepend geschil met je huisbaas?

Maak een afspraak bij AdvasAdvocaten voor een eerste adviesgesprek

Website by The Online Nut Company